Menu

Corona steunmaatregelen

Veel bedrijven zijn door de coronacrisis getroffen en in zwaar weer gekomen. De overheid probeert de schade te beperken met een aantal gerichte steunmaatregelen. Deze corona steunmaatregelen worden daar waar nodig telkens aangepast, zodat er geen bedrijfsgroepen buiten de boot vallen. De onderstaande websites geven je een actueel overzicht van de steunmaatregelen waar je gebruik van kunt maken.

Uitgelicht

De aangekondigde Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) subsidie is helaas door het kabinet ingetrokken en zal dus ook niet zoals gepland opengaan voor aanvragen in september. Hiervoor in de plaats komt er een verlaging van de werkgeverspremie AWf (Algemeen werkloosheidsfonds). Lees meer over de intrekking van de BIK-subsidie op de website van RVO.

Overzicht Corona steunmaatregelen

De coronacrisis raakt alle sectoren. Daarom heeft de Kamer van Koophandel een speciaal Coronaloket geopend. Hier kun je zien wat je kunt doen en welke regelingen er zijn. In het Coronaloket vind je onder meer een regelingencheck, veelgestelde vragen en inspirerende ondernemersinitiatieven aan.

Ga naar het Coronaloket van de KVK.

Coronacalculator VNO-NCW en MKB Nederland

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland hebben samen een tool ontwikkeld die je direct inzicht geeft in de relevante steunmaatregelen van de overheid en financiële instellingen. Je kunt met de Coronacalculator berekenen hoe deze maatregelen jouw onderneming kunnen helpen.

Ga naar de Coronacalculator.

Ik wil advies

Je wilt meer weten over deze subsidie(s)? Vul je gegevens in en een subsidieadviseur van Knippenborg Subsidieadvies neemt snel contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Knippenborg Subsidieadvies
Hoeflingweg 5e
7241 CJ Lochem