Menu

WBSO ICT

WBSO is de afkorting van Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Je kunt WBSO-subsidie krijgen voor het ontwikkelen van technisch nieuwe programmatuur. Ontwikkel je bijvoorbeeld games, een online platform of een nieuwe ICT-applicatie dan kom je wellicht voor WBSO ICT subsidie in aanmerking. Je kunt WBSO-subsidie krijgen over de gemaakte projecturen van je ICT’ers, programmeurs en ICT-engineers.

WBSO ICT

WBSO en ICT

Niet alle ICT-projecten komen in aanmerking voor de WBSO subsidie. Je moet als programmeur technische uitdagingen oplossen met behulp van een nieuwe code in een formele programmeertaal (bijvoorbeeld Java). Het gaat dan om de knelpunten die je tegenkomt bij het omzetten van het ontwerp naar daadwerkelijke programmatuur. Hierbij is niet alleen de complexiteit van belang, maar ook moet de ontwikkeling in zekere mate een risico of onzekerheid met zich meebrengen.

Voorwaarden voor WBSO ICT

Niet alle ICT-projecten komen in aanmerking voor de WBSO ICT subsidie. Er zijn een aantal voorwaarden waar je in ieder geval aan moet voldoen:

  • De programmeurs en engineers zijn bij jou in loondienst.
  • Het project gaat in hoofdzaak over een nieuw informatietechnologisch principe in de programmatuur.
  • De ontwikkeling gebeurt grotendeels in een formele programmeertaal.
  • Je kunt technische details geven over de knelpunten waar je verwacht tegen aan te lopen.

Wel of geen WBSO ICT?

Het blijft lastig om te bepalen wat nu precies WBSO is en wat niet. Zo kan het ontwikkelen van een nieuwe koppeling met een extern systeem voor WBSO subsidie in aanmerking komen, maar het aanpassen van een eerder ontwikkelde koppeling weer niet. Als je nieuwe programmatuur schrijft voor de implementatie van een nieuwe website of applicatie, dan valt dit onder de WBSO. Maar het ontwikkelen van een website of applicatie met een bestaand systeem niet. Weet je het niet zeker? Neem contact op met één van de subsidieadviseurs van Knippenborg Subsidieadvies en laat het checken.

De WBSO is de meest gebruikte subsidie in Nederland voor technische ontwikkeling en innovatie. Het budget is met €1,2 miljard per jaar nagenoeg onbeperkt. Daarom kun je WBSO-subsidie structureel gebruiken om technische uitdagingen op te lossen bij het maken van nieuwe of verbeterde programmatuur.

Meer weten over de WBSO ICT? Lees hier meer >> 

Dit zijn de 3 subsidies die je kunt aanvragen voor WBSO ICT:

WBSO-subsidie

Deze subsidie verlaagt de (loon)kosten voor jouw R&D-werkzaamheden

Subsidie ca. € 19 per uur
Slagingskans 5
Wanneer indienen direct
WBSO ICT subsidie

Deze subsidie verlaagt de (loon)kosten voor jouw programmeerwerkzaamheden

Subsidie ca. € 19 per uur
Slagingskans 5
Wanneer indienen direct
Innovatiebox

Met deze subsidie betaal je minder winstbelasting over je omzet uit innovaties

Subsidie ca. 35%
Slagingskans 4
Wanneer indienen direct

Ik wil advies

Je wilt meer weten over deze subsidie(s)? Vul je gegevens in en een subsidieadviseur van Knippenborg Subsidieadvies neemt snel contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Knippenborg Subsidieadvies
Hoeflingweg 5e
7241 CJ Lochem