Menu

Export Subsidie (DHI)

De DHI-subsidie kun je gebruiken om je internationale ambities te versnellen en helpt je om drempels bij het starten met exporteren weg te nemen. Deze subsidie is bedoeld voor drie type projecten, elke heeft weer net iets andere voorwaarden. Wanneer je een technologie wilt demonstreren, de haalbaarheid van het introduceren van een product in het buitenland wilt onderzoeken voor een afnemer, of wilt investeren in het buitenland, is deze subsidie interessant.

    In het kort:
  • Voorbereiden investering, haalbaarheidsonderzoek of demonstratie in buitenland
  • Ook reiskosten subsidiabel
  • Open voor MKB-bedrijven in alle sectoren
Wat levert Export Subsidie (DHI) op?
De subsidie bedraagt minimaal €25.000 en maximaal €200.000. De subsidiebijdrage is 50% van de projectkosten. Voor tijd die medewerkers of externe deskundigen in het project steken krijg je een bijdrage van ongeveer €45 per uur. Reis- en verblijfkosten zijn subsidiabel, net als de kosten om technieken te demonstreren. Voor sommige kosten gelden vaste tarieven die zijn bepaald aan de hand van de lokale maatstaven. Ook zijn er specifieke regels over wat er met de gedemonstreerde apparatuur moet gebeuren na afloop van het project.

Hoe vraag ik Export Subsidie (DHI) aan?
Je vult eerst een quickscan in. Volgt hier een positief advies op, dan kun je de subsidie aanvragen via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Je kunt de DHI-subsidie gedurende het hele jaar aanvragen. Bij de aanvraag moet je een zogenaamde “Letter of Intent” toevoegen, een betrokken buitenlandse partij geeft hiermee aan geïnteresseerd te zijn in het project. Je mag (op eigen risico) beginnen met het maken van kosten zodra je de aanvraag hebt ingediend. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, krijg je 90% van de subsidie in voorschotten uitbetaald.

TIP:

Dien in een vroeg stadium een projectidee in, dit is een verplichte stap in het aanvraagproces.

DHI internationaal ondernemen subsidie
Wat moet ik bijhouden?
Je houdt een administratie bij waaruit aan het eind van het project blijkt welke kosten je hebt gemaakt. Daarnaast moet je een eindrapportage over het project maken. Je hoeft in principe geen tussentijdse rapportages te maken, maar als de kosten meer dan 25% dreigen af te wijken of er wordt afgeweken van het projectplan, moet je dit overleggen met RVO.

Tijdschema subsidie: van aanvraag tot afronding
2 jaar
ontvangst voorschot
ontvangst voorschot
start project
start project
projectidee insturen
projectidee insturen
insturen verslag
insturen verslag
toezegging subsidie
toezegging subsidie
toelichting aanvraag
toelichting aanvraag
aanvraag
aanvraag

Mail mij de PDF

Ik wil aan de slag met deze subsidie en ontvang graag de PDF met alle informatie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Knippenborg Subsidieadvies
Hoeflingweg 5e
7241 CJ Lochem