Menu

Personeelsadvies (ESF-DI subsidie)

De ESF-DI is een subsidie die je helpt bij het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van je werknemers. Het gezond, gemotiveerd, competent en productief houden van werknemers is van groot belang, voor zowel de werknemers zelf als de onderneming. Met ESF-DI kun je een adviseur inhuren die een advies en implementatieplan gaat opstellen of die de onderneming gaat begeleiden om duurzame inzetbaarheid van je personeel te bevorderen.

    In het kort:
  • Subsidie voor inhuren organisatieadviseur
  • Hoge slagingskans
  • Duurzame inzetbaarheid personeel
Wat levert Personeelsadvies (ESF-DI subsidie) op?
Alleen de directe kosten van de adviseur die je inhuurt komen voor subsidie in aanmerking. Hiervan wordt 50% vergoed, tot maximaal €12.500. De adviseur mag maximaal €100 als uurtarief hanteren. Het project mag, vanaf het moment van goedkeuring, maximaal 12 maanden duren. Hou er rekening mee dat als je minder dan €12.000 kosten maakt, je geen subsidie ontvangt.

Hoe vraag ik Personeelsadvies (ESF-DI subsidie) aan?
De nieuwe openstelling is waarschijnlijk pas weer vanaf 2021. Je dient een aanvraag in via het subsidieportaal van ‘Uitvoering van Beleid’ (voorheen: Agentschap SZW). Je schetst in de aanvraag het probleem binnen je organisatie, bij welk thema je aansluit, hoe het probleem opgelost gaat worden en welke referenties de adviseur heeft die het traject gaat uitvoeren.

Je mag pas kosten maken vanaf de dag dat de subsidieaanvraag is goedgekeurd. Dan start ook de maximale looptijd van 12 maanden voor het project. Tussen de aanvraag en de toezegging van de subsidie zit ongeveer 4 maanden.

TIP:

Laat de adviseur een foto in het eindverslag opnemen waarop het logo van de EU terugkomt. De ESF-DI is namelijk een Europese subsidie.

ESF subsidie
Wat moet ik bijhouden?
Je houdt de facturen en betaalbewijzen bij en zorgt ervoor dat jouw adviseur een inhoudelijk verslag van het project maakt. In dit verslag legt de adviseur uit wat is gerealiseerd en hoe dat is gerealiseerd. Het is belangrijk dat op de facturen duidelijk het ESF-projectnummer vermeld staat en dat de genoemde werkzaamheden ook in het verslag beschreven staan. Je dient na afloop van het project een einddeclaratie in met de facturen, betaalbewijzen en het verslag. De subsidie wordt pas volledig uitbetaald als deze einddeclaratie is goedgekeurd.

Tijdschema subsidie: van aanvraag tot afronding
ontvangst voorschot
ontvangst voorschot
insturen projectdossier
insturen projectdossier
toezegging subsidie
toezegging subsidie
aanvraag en start project
aanvraag en start project
toelichting aanvraag
toelichting aanvraag

Mail mij de PDF

Ik wil aan de slag met deze subsidie en ontvang graag de PDF met alle informatie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Knippenborg Subsidieadvies
Hoeflingweg 5e
7241 CJ Lochem