Menu

Versnelde Klimaatinvesteringen Industrie subsidie

Je kunt de Versnelde Klimaatinvesteringen Industrie subsidie aanvragen als je een investering gaat doen die een CO2-besparing voor jouw bedrijf oplevert. Voorwaarde is dat jouw bedrijf werkzaam is in de industrie, dat je investeert in een bestaande en bewezen techniek en dat de terugverdiendtijd van de investering meer dan 5 jaar is. Je kunt subsidie krijgen op investeringen die energie-efficiëntie bevorderen, recycling of hergebruik van afval bevorderen of een ander CO2-besparend effect bereikt binnen je eigen bedrijf.

    In het kort:
  • Subsidie voor investeringen in CO2-besparing
  • Subsidie voor recycling en hergebruik afval
  • Subsidie voor energie efficiëntie
Wat levert Versnelde Klimaatinvesteringen Industrie subsidie op?
Je krijgt subsidie over de extra kosten die je maakt ten opzichte van een bijvoorbeeld minder milieuvriendelijke methode of een ander vergelijkbaar conventioneel hergebruik- of recyclingproces (=de referentie-investering).

Hoeveel subsidie je krijgt hangt af van de aard van je project. Ga je investeren in een milieuproject of een CO2-besparende maatregel? Dan krijg je 40% subsidie. Gaat het om een recyclingproject? Dan krijg je 35% subsidie. Ga je investeren in een energie-efficiëntie project dan bedraagt de subsidie 30%. Als je een MKB’er bent, dan krijg je 10% extra subsidie, een kleinbedrijf zelf 20%.

Hoe vraag ik Versnelde Klimaatinvesteringen Industrie subsidie aan?
Je dient de aanvraag voor de Versnelde Klimaatinvesteringen Industrie subsidie uiterlijk 14 december 2021 in via het eLoket van RVO.nl. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. In de aanvraag beschrijf je welke investeringen je gaat doen, hoe deze bijdragen aan de CO2-reductie, welke kosten je gaat maken en hoe je dit gaat financieren. Een exploitatieberekening moet onderdeel van je aanvraag zijn. Na indiening is er een beoordelingstermijn van 8 weken.

TIP:

Hou er rekening mee dat deze subsidie een harde uitvoeringsdeadline kent. Uiterlijk 31 december 2023 moet het project afgerond zijn.

Versnelde klimaatinvesteringen industrie subsidie
Wat moet ik bijhouden?
Tijdens het project hou je een overzichtelijke projectadministratie bij. Na afronding van het project stel je binnen dertien weken twee eindverslagen op: een openbare versie en een vertrouwelijke versie. In dit eindverslag geef je een technische beschrijving van de investeringen, voeg je een exploitatieberekening toe, een uitgebreid kostenoverzicht en een berekening van de daadwerkelijk gerealiseerde CO2-reductie ten opzichte van de referentie-investering. Gedurende de looptijd van het project ontvang je voorschotten op de subsidie. De laatste 10% ontvang je na goedkeuring van je eindverslag.

Tijdschema subsidie: van aanvraag tot afronding
2 jaar
start project
start project
beschikking
beschikking
afronding project
afronding project
eindverslag
eindverslag
aanvraag indienen
aanvraag indienen

Mail mij de PDF

Ik wil aan de slag met deze subsidie en ontvang graag de PDF met alle informatie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Knippenborg Subsidieadvies
Hoeflingweg 5e
7241 CJ Lochem