Menu

WBSO en ICT

De WBSO is de meest gebruikte subsidie in Nederland voor technische ontwikkeling. Het budget is ruim €1,2 miljard per jaar. WBSO-subsidie kun je daarom structureel gebruiken om technische uitdagingen op te lossen bij het maken van nieuwe of verbeterde programmatuur (ICT). 

Het S&O-voordeel voor ICT-projecten is ongeveer €12,50 per uur via een extra-afdrachtsvermindering op de loonheffing. Voor starters is het voordeel zelfs €15,60 per uur. Daarbij is de WBSO ook het ticket voor de Innovatiebox, waarmee je minder vennootschapsbelasting betaalt over winst behaald uit eigen technische innovaties.

 Voor ICT/IT binnen de WBSO geldt wel dat:

  • de S&O-uren gemaakt moeten worden door programmeurs/engineers in loondienst van de aanvrager;
  • het project moet gaan over een nieuw informatietechnologisch principe in de programmatuur (nieuw voor de onderneming);
  • de ontwikkeling (grotendeels) gebeurt in een formele programmeertaal zoals .net, C++ en JavaScript;
  • in de aanvraag wordt ingezoomd op technische details van de verwachte knelpunten bij de beoogde ontwikkeling.

WBSO aanvragen mag het hele jaar. Je mag deze subsidie inzetten voor meerdere projecten, voor werk in opdracht en zelfs combineren met andere subsidies!

Wil je weten of jouw project in aanmerking komt voor WBSO en andere subsidies? De adviseurs van Knippenborg Subsidieadvies kunnen je aan de hand van een korte projectomschrijving direct meer vertellen. Neem gerust contact op.

Knippenborg Subsidieadvies
Hoeflingweg 5e
7241 CJ Lochem